tiistai 4. maaliskuuta 2014

Mitä saa, kun yhdistää penkkarit ja katubileet?

Helmikuun loppu on Maltalla karnevaalien kulta-aikaa. Pukuloistoa pääsee ihailemaan niin pääsaarella kuin Gozollakin. Karnevaali on vuosisatoja vanha perinne, ja nykyään sitä juhlitaan perjantaista tiistaihin.

Matkustimme lauantaina Gozolle seuraamaan Nadur karnevaalihuumaa. Illan päätapahtuma järjestettiin St. Peter's and Pauls's Square -aukiolla. Jälleen kerran siis luvassa oli juopottelua kirkon edessä.


Kukaan ei varmasti ylläty, kun kerron juhlallisuuksien tapahtuneen aivan kirkon ovensuussa.

Gozolla järjestettiin viikonlopun aikana muun muassa lasten tanssi- ja pukukilpailuja, mutta karnevaalien iltajuhlaa en missään tapauksessa suosittelisi lapsiperheille. Saavuimme paikalle hieman ennen puolta kahdeksaa, ja vaikka paikalla oli vasta niukasti väkeä, raikui kova bilemusiikki jo monesta kaiuttimesta. Aukiolla oli muutamia penkkarirekan näköisiä lavoja, joista osa vaikutti pahvista ja ilmastointiteipistä kursituilta. Lavoilla naamiaisasuihin sonnustautuneet nuoret tanssivat, ja myöhemmin illalla lavat lähtivät myös kiertämään kaupungin katuja.


En suosittele Nadurin iltajuhlia lapsiperheille, mutta siitä huolimatta aukiolla näkyi muutamia lapsia naamiaisasuissa.

Myös Suomi oli edustettuna karnevaaleilla Angry Birdsien muodossa. Näiden maalausten lisäksi olen nähnyt yhden vihaiseksi linnuksi pukeutuneen lapsen.

Meille riitti mainiosti puolen tunnin pikavisiitti karnevaalialueella. Kiiruhtaessamme Maltalle seilaavaan lauttaan näimme kuitenkin vielä satoja juhlahumuun suuntaavia ihmisiä.




Tällä lavalla eivät leikkineet lapset ainakaan sanan perinteisessä tarkoituksessa.

Jos pidät aamuun asti ulkona tanssimisesta, saattavat Gozon karnevaalit olla sinua varten. Paras juhlahumu alkaa kuitenkin vasta illalla, joten liian aikaisin ei aukiolle kannata suunnata. Meno saattaa välillä äityä varsin rajuksi, viikonlopun aikana tehtiin kuulemma useita pidätyksiä huumausainerikoksista.

Jos yhdistät karnevaaleihin humalaisen joraamisen sijaan kauniit lavat sekä iloisen mielen, saattavat Vallettan karnevaalit olla enemmän sinun juttusi. Palaan niihin kuvaryöpyn kanssa seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.