tiistai 18. helmikuuta 2014

Älä ole Nasu - mitä odotan opiskelijavaihdoltani?

Rakastan listojen tekemistä. Ette varmaan siis ylläty, että opiskelijavaihtoani varten olen kirjoittanut jo useamman listan. Yksi laatimistani listoista koskee tavoitteita, jotka olen asettanut tulevaa kevättä varten.

Postauksen kuvat otin lauantaina Sliemassa The Point -ostoskeskuksen lähellä sijaisevalta näköalapaikalta. Tasanteen kaiteeseen on kiinnitetty vuosien varrella varsin kunnioitettava määrä rakkauslukkoja.

- Löydä itsellesi vakiopaikka. Oli se sitten baari, ravintola tai kahvila, haluaisin tuntea jonkin paikan täällä omaksi alueekseni, turvalliseksi toiseksi olohuoneeksi, jonne voisin kokoontua ystävieni kanssa. Parasta tietysti olisi, jos minulla olisi useampi vakiopaikka. Yksi jäätelönsyöntiin, toinen viininjuontiin ja kolmas herkullisia illallisia varten.


 - Oppi kulkemaan bussilla kysymättä joka kerta kuskilta apua. Koska bussilla matkustaminen on täällä todella halpaa (opiskelijan kuukausilippu maksaa 21 euroa), liikun paljon linja-autoilla. Toivon, että jossain kohdassa tunnen Maltan niin hyvin, etten joudu aina kysymään apua kuskilta tai kanssamatkustajilta enkä joudu seuraamaan maisemia haukan lailla, jotten aja vahingossa oman pysäkkini ohi. Yritän myös oppia lausumaan tärkeimmät bussipysäkit maltaksi. Se helpottaa suunnistamista tässä maassa huomattavasti.


- Saa ainakin pari kaveria. Toistaiseksi olen tavannut hämmästyttävän paljon suomalaisia vaihto-opiskelijoita. Kurssien alettua olen kuitenkin myös yhyttänyt Erasmus-vaihtareita muistakin maista. Koska useilla valitsemillani kursseilla on hyvin vähään oppilaita, on minulla hyvät mahdollisuudet tutustua myös maltalaisiin nuoriin.

- Käy kaikissa merkittävissä nähtävyyksissä Maltalla. Vaikka Malta on pinta-alaltaan pieni, on maalla rikas historia ja paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Aion kiertää maata toki itsenäisestikin, mutta lisäksi valitsin yliopiston DegreePlus -ohjelmasta kurssin, jonka puitteissa kierrämme viikoittain Maltan tärkeimpiä kohteita. Maltan pienuus on tässä suhteessa erinomainen asia. En koskaan voisi asettaa samanlaista tavoitetta esimerkiksi Saksaan suuntautuneessa vaihdossa.



- Käy ulkomailla. Onnistuin kurssivalinnoillani järjestämään itselleni neljän päivän viikonlopun. Tämä sekä Ryanairin halvat lennot mahdollistavat myös muiden Välimeren maiden tutkimisen. Erityisesti minua kiehtoisi Kreikka, jossa en ole koskaan käynyt, mutta myös todella lähellä Maltaa sijaitseva Sisilia voisi olla mielenkiintoinen matkakohde.

- Nauti auringosta ja rusketu kohtuudella. Aloitan kesätyöt välittömästi Suomeen palattuani. Pääsen siis nauttimaan Suomen kesästä vain toimistoaikojen ulkopuolella. Tarkoitukseni olisi saada siis varastoon iso määrä aurinkoenergiaa sekä muuttaa tämä kalvakka ihoni edes pari astetta eloisamman väriseksi.


- Ole rohkea. Tämän kohdan kirjasin itse asiassa tammikuussa myös vuositavoitteisiini. Maalaisjärkeä saa tietysti käyttää eikä omaa turvallisuuttaan tarvitse ehdoin tahdoin vaarantaa, mutten myöskään haluaisi käyttää koko kevättä kaikkien vieraiden asioiden pelkäämiseen. Rohkeutta vaatii myös uusiin ihmisiin tutustuminen sekä ero rakkaista Suomeen jääneistä ihmisistä. Saan varmasti huomattavasti enemmän irti vaihdostani olemalla rohkea kuin että istuisin vain omassa huoneessani yksin. Pyrin siis hiljentämään sisäisen Nasunin tämän kevään ajaksi.


- Älä unohda opiskeluita. Vaikka tarkoitukseni on nauttia olostani Maltalla, en halua laiminlyödä myöskään opintojani. Aloitin tämän tavoitteen valitsemalla itseäni oikeasti kiinnostavia kursseja. Pienryhmissä oppiminen tapahtuu keskustelemalla, joten englantinikin paranee siinä sivussa kuin itsestään.


Kaikkein tärkein tavoitteeni on kuitenkin tehdä tästä keväästä elämys, jota en kadu milloinkaan. Vaikken saisi täältä ikuisia ystäviä, toivon että yhteinen aikamme täällä tallentuu muistoihini aurinkoisena ja onnellisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.